Az egyik legnagyobb segítséged lehet

Az ember a vállalkozásának alapításakor még iszonyatosan gyerekcipőben jár annak tekintetében, hogy pontosan milyen érzés vezetni egy vállalatot, milyen az, amikor az ember több tíz vagy akár több száz embernek az életéért vállal felelősséget, anyagi szempontokat figyelembe véve mindenképpen, és persze milyen az az érzés, amikor valamilyen döntést meg kell hoznia, és jól tudja, hogy az egész üzlet, az egész vállalati működés állhat vagy bukhat rajta. Amint ezt valójában megérzi, megpróbálja azokat a feladatokat teljesen letolni magáról amelyeket egy profi és lelkiismeretes munkát végző szolgáltató segítségével meg tud oldani.

Persze a munkavédelem feladatköre iszonyatosan bonyolult, és pont nem szokás saját alkalmazottal megoldani ezeket a feladatokat, hiszen általában a cégek külső szakértő csapatokat kérnek fel erre, eltekintve persze a multiktól, de azt gondolom, hogy ott már indokolt is. Ez az a mostoha terület, amire mindenki azt hiszi hogy felesleges és mindenki úgy gondol rá, hogy csak a jogszabályi rendelkezéseknek igyekszik megfelelni, a többi nem érdekli. Sokszor pont erre a területre nem keresnek profi és minőségi csapatot, főleg nem azokon a területeken, ahol valójában indokolt lenne. Gondoljunk csak bele ugyanis, hogy mondjuk egy építkezésen mennyi esélye van hogy egy baleset vagy egy nem várt esemény kialakul. Általánosságban azonban azt mondhatjuk, hogy ezek a vállalkozások nem mindig fordítanak kellő figyelmet és energiát a szolgáltató válogatására.

Pedig hogy ha józan ésszel belegondol valaki, ha ezeken a területeken komolyabban ellenőrzik a vállalkozásokat, akkor bizony olyan csapatra van szükség, akik mindent kézben tartanak, és a lehető legkevesebb időt és energiát viszik el az emberektől és a vezetőtől egyaránt. Mindezek mellett pedig azt mondhatom, hogy ha egy jó munkavédelmi koordinátor áll az ember rendelkezésére, akkor bizony felbecsülhetetlen kincsként tud segítséget nyújtani főleg az ilyen profilú cégek számára, és ezt tapasztalatból mondom. A minőséget kell választani, mert abból lesz eredmény.