Hallottál már róla?

Az ember, hogy ha vállalkozás alapítására adja a fejét, akkor nagyon fel kell kötnie akár a nem létező gatyáját is, hiszen rengeteg mindenben kell jártasságot és tudást szereznie, legalább alap szinten biztosan, még akkor is, hogy ha egyébként számtalan feladatra külső szakértőket és segítőtársakat keres, ami egyébként iszonyatosan indokolt a mai világban már. Gondoljunk csak bele ugyanis, hogy az ember egyszerre jó szakember, közgazdász, pénzügyes, jogász és könyvelő nem lehet, pedig a világ ezt követelné meg. Találhat azonban nagyon jó jogászt, könyvelőt, tanácsadó céget és munkavédelmi feladatokat ellátó céget, akik mindenben segítséget nyújtanak számára, hiszen a munkavédelem az egyik legnagyobb mumus, ami a vállalatokat sújtja.

Gondoljunk csak bele, hogy egy vállalatvezetőt hogy ha megkérdezünk, hogy mi az a kockázatértékelés, akkor biztosan valami pénzügyes dolog, valamilyen banki vizsgálódás és egyben általában valamilyen hitel jut eszébe, még véletlen sem a munkavédelem, pedig a kockázatértékelés a munkavédelmi rendszer kialakításának első mozzanata. Ennek folyamatában tudja felmérni a cég és a szakember, hogy milyen munkafolyamat vagy munkafázis milyen problémákat okozhat a működésben vagy a munkavállalók egészségében, milyen intézkedéseket kell tenni annak érdekében, hogy ezek a nem várt események ne következzenek be, vagy ha be is következnek csírájában el legyenek fojtva, vagyis ne alakulhasson ki emberéleteket vagy hatalmas anyagi veszteségeket okozó probléma.

Biztos vagyok benne, hogy sok cégvezető még nem is hallott erről, mert jó szakemberek veszik körül őket, és elvégzik a dolgukat, ráadásul úgy, hogy annak eredménye egy valódi védelmet nyújtó munkavédelmi rendszer, azonban abban is biztos vagyok, hogy nagyon sok cégvezető nem a megfelelő szolgáltatást választotta és szenved a munkavédelem és egyben a kockázatértékelés feladataival is. Váltani sosem késő, érdemes a legeslegjobbat választani minden esetben.