Megúnt darab, de még érték

Koromra való tekintettel és a környezetvédelemmel szembeni elkötelezettségem miatt nem tartozom a fogyasztói társadalom azon tagjai közé, akik gyakran, meggondolatlanul és főleg indokolatlanul cserélgetik elektronikus készülékeiket, nevezetesen a számítógépeket, laptopokat, telefonokat. Inkább vagyok híve ezen készülékek lehetőségekhez mért műszaki bővítésének, kiegészítésének, ezeken keresztül való üzembe tartásának, újra hasznosításának.

Tisztában vagyok viszont azzal is, hogy ha ezek a készülékek elavulttá vállnak, már nem tudják betölteni eredeti feladataikat. Nézzük például a telefonokat. Ma már nem csak arra használjuk ezeket az eszközöket, hogy beszélgessünk, híreket osszunk meg, adjunk át egymással. Sokkal inkább lettek ezek az eszközök a szórakozás és a technika eszközei. Tételezzünk fel egy hosszabb-rövidebb kirándulást festői, lenyűgöző tájakon természetesen családi, vagy akár baráti társasággal. Nincs az a kiránduló, aki mostanság ne akarná megörökíteni a meghitt, visszahozhatatlan, csodálatos pillanatokat. Én is így vagyok ezekkel az élményekkel. Imádok fotókat készíteni, amiknek segítségével utólag felidézhetővé válnak a felejthetetlen események.

Bármennyire is szem előtt tartom a környezetvédelmet, természetvédelmet és ragaszkodom a megszokott tárgyaimhoz, eszközeimhez, azt is tudom azonban, hogy az újabb, modernebb eszközökkel sokkal szebb, jobb felbontású, tisztább képek készíthetők. Ezért döntöttem úgy, hogy a kedvenc, szívemhez nőtt iphon készülékemet lecserélem a következő szériára, de csakis abban az esetben, ha találok egy olyan céget, mely beszámítja a csere során a régi eszközömet. Szerencsére rövid internetes keresésé után sikerült megtalálnom az iszerelés budapest szerviz műhelyt. A szervízcsapat készséges munkatársainak köszönhetően a kapcsolat felvétele és a regisztráció után viszonylag rövid időn belül le tudtam cserélni régi készülékemet, mely során rátaláltam újabb kedvenc telefonomra. Köszönet a gyors, pontos munkáért. Ajánlom mindenki számára a szerviz szolgáltatásainak igénybevételét.